21 Ekim 2024

YEKDER Eğitim binasında düzenlenen ve 10 haftalık periyottan oluşan 4-6 yaş Eğitimci Geliştirme Programı, ilk oturumuyla 19 Ekim’de başladı. Programa Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği gibi çeşitli bölümlerde öğrenim gören öğrenciler ile; 4-6 yaş çocuk eğitim kurumlarında çalışmakta olan eğitmen ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.

YEKDER Yönetim Kurulu Üyesi Elif Konar ÖZKAN’ın karşılama konuşmalarıyla başlayan programın ilk oturumunda, Sayın Rabia KURUNER’den “Din Eğitiminde Soyut Kavramlar” başlıklı semineri dinledik. Kuruner konuşmasına, eğitimde çocuğu tanımaya ve iç dünyasını anlamaya yönelik kullanılabilecek iki farklı oyunla başladı. Çocukta soyut kavramların oluşmasının arkasındaki bilişsel ve psikolojik süreçlerin açıklandığı oturumda, çocuğun kavram gelişiminin fiziksel, toplumsal ve ekolojik denge gibi çeşitli parametrelerle ilişkisi kurularak uygulanabilirliği tartışıldı.

Çay ve kurabiye ikramlarıyla verilen kısa bir aradan sonra, programın ikinci oturumunda Sayın Nurcan YILDIRIM’ın “Uygulamalı Öğretim İlke ve Yöntemleri” başlıklı seminer konuşmasını dinledik. Yıldırım, çocuk eğitiminde kullanılan soyut kavramların onun değer dünyasındaki yansımalarının önemini çeşitli örneklerle açıklayarak, eğitimde kullanılacak çeşitli öğretim yöntemlerine değindi. Programımız 10 hafta boyunca her cumartesi dernek binasında gerçekleştirilmeye devam edecektir. Emeği geçen ekip arkadaşlarımıza ve katılım gösteren siz değerli misafirlerimize teşekkür ederiz.