04 Ekim 2024

Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği YEKDER’in 2024- 2025 Açılış Programı, Doç. Dr. Sayın Mehmet Dinç’in katılımıyla Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. YEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Türkan’ın karşılama konuşmalarıyla başlayan program, Mehmet Dinç’in “Birlikte Psikolojik Olarak Güçlü Olmak” başlıklı konuşmasıyla devam etti.

Doç. Dr. Mehmet Dinç, değişen ve dönüşen dünyada insan kalabilmenin; insani olanın peşine düşmek, doğru olanın arkasında durmak ve doğru yapanın sesi olmakla mümkün olabileceğini belirtti. Tasavvufi eğitimin ilk basağının incitmemek, son basamağının ise incinmemek olduğunu ifade eden Dinç, birbirimize tutacağımız aynaların ve ahlaki geribildirimlerin, insan olma yolculuğumuzdaki öneminden söz etti. Bereket gibi unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi toplumsal ahlak kapsamında yeniden düşünmeyi ve toplumumuzun bize kattığı bu değerleri yeniden pusula haline getirerek güçlendirmeyi önerdi. Sivil toplum kuruluşlarının katkısını ayrıca dile getirerek bu kurum ve kuruluşların desteklenmesinin toplumun bir ve birlik olmasındaki önemini vurguladı.

Yoğun katılımın gerçekleştiği açılışa ilgi gösteren katılımcılarımıza ve programda emeği geçenlere çok teşekkür ederiz.