Siyer okuma grubunda, İsmail Sarıçam’ın “Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı” isimli kitabının tahliline başlandı. Mekke döneminin incelendiği oturumda, Peygamber Efendimiz’in (sav) tekrar çağrılsa tereddüt etmeden yine gideceğini söylediği Hılfu’l-Fudul hakkında bilgilendirmede bulunan Emine Tuba Demirci, “Bu cemiyet, ‘Haksızlığa ve zulme karşı gözünü kapatmayacaksın.’ demenin fiile dökülmüş halidir.” dedi.
Psikoloji okuma grubunda, “İnsanlık Halleri” isimli kitap tahlil edildi. Esra Albayrak’ın örnekleriyle zenginleşen oturumda katılımcıların soruları da cevaplandı.
Çocuk Gelişimi okuma grubunda, Medaim Yanık’ın “Çocuk Yetiştirirken: Travmatik Yanlışlar, Geliştiren Doğrular” isimli kitabı tahlil edildi. Travma ve çocuğun gelişim süreçleri arasındaki ilişkiyi açıklayan Hatice Kübra Baylan, “Hayat içerisinde travmatik yaşantılar olabilir. Önemli olan bu yaşantıların nasıl sağaltıldığıdır.” dedi.
Öncü Şahsiyetler okuma grubunda, “Bir Ruh Macerası” isimli otobiyografik eserin tahlili tamamlandı. Ayşe Şasa’nın yetişmesinde rol oynayan kişilerin Batı hayranlığı ve içerisinde bulunduğu toplum arasında yaşadığı ciddi kültür çatışmalarından örnekler veren Hayrünnisa İstekli, bu hadiselerin Ayşe Şasa’nın ferdi yaraları değil toplumun yaraları olduğuna dikkat çekerek “Ayşe Şasa, bunları bize açık yüreklilikle sunuyor.” dedi.
Çocuk Edebiyatı okuma grubunda “Telefonda Masallar” isimli masal kitabı tahlil edildi. Yazarın, anlatımdaki özgünlüğüne dikkat çeken Ümit Yaşar Özkan “Rodari, kısa ama yoğun, oyunlu masallarla zamanın hızını yakalamıştır. Bugünün çocukları keyifle okuyabilir.” dedi.