Tematik Okuma Grupları güz döneminde beş farklı tema ile çevrimiçi olarak tamamlandı. Film, Psikoloji, Çocuklar İçin Felsefe, Çocuk Edebiyatı ve Genler Bize Ne Söyler Okumaları, katılımcıların ilgisi ve alanında uzman eğitimcilerin moderatörlüğü ile gerçekleşti. On beş günde bir düzenlenen oturumlarda katılımcılar, her hafta çeşitli eserler üzerine değerlendirmelerde bulundurlar.
Film Okumalarının her bir oturumunda farklı ülkelerden çeşitli yönetmenlerin sinema filmleri izlenerek tahlilleri gerçekleştirildi. Yeşim Tonbaz ile “Dekalog” serisinin ilk bölümü tahlil edilerek on emrin ilki olan Tanrı inancı üzerinde duruldu. Ayşe Şahinboy Doğan ile “Zodiac” filminin tartışıldığı oturumda bir seri katil hikayesinin derinliği konuşuldu. Son iki oturumda ise Ayşe Şener ile ilk olarak Japon sinemasından “Umudun Tarifi”, ardından İran sinemasından “Leyla’nın Kardeşleri” filmleri izlenerek üzerine tahlil yapıldı. Her bir filmde yönetmenin bakış açısı, filmin çekildiği ülkenin dinamikleri ele alınarak bir bakış açısı yakalanması hedeflendi.
Felsefe alanında uzman dört farklı eğitimci ile gerçekleştiren Çocuklar İçin Felsefe okumaları grubunda seçilen kitaplar katılımcılarla beraber farklı yönleriyle tahlil edildi. 8 hafta süren eğitimin nihayete ermesi ile değerlendirme oturumu gerçekleştirildi. Eğitmenler, katılımcıların çocuklar için felsefeye dair sorularını çeşitli veçhelerle ele alarak cevapladılar. Sümeyye Sel Odabaş, Yıldız Kulkul, Ayşe Çam ve Nurgül Bahar’ın sunumuyla gerçekleşen okuma grubu katılımcıların değerlendirmeleri ile tamamlandı.
Mehmet Büyükçorak moderatörlüğünde gerçekleşen “Psikoloji Okumaları” sekiz hafta sonunda nihayete erdi. “Doğum Travması” kitabıyla başlanan okuma grubu “Ölüm-Sonluluk Hakkında Bir Deneme” kitabının tahlile ile kişinin hayattaki döngüleri ele alarak tamamlandı. Katılımcılarla beraber bol istifadeli oturumlar gerçekleştirildi.
Genler Bize Ne Söyler okuma grubu Büşra T. Kazan’ın moderatörlüğünde “Umut ve Kaygı Arasında Genetik Müdahele” kitabının tahlili ile sona erdi. Katılımcılar genlerin hayatlarına nasıl etki ettiğine dair geniş bir çerçevede fikir sahibi oldular. Son oturum yüz yüze gerçekleştirilerek çeşitli bilgi alışverişinde bulunuldu. İstifadeli 6 hafta sonunda program nihayete erdi.
Çocuk Edebiyatı okumalarında ise Elif Konar Özkan ve Ümit Yaşar Özkan’ın önderliğinde seçilen kitapların tahlilleri gerçekleştirildi. Katılımcıların aktif olarak yer aldığı çalışmada kitapların dünyasında bir yolculuğa çıkılarak paylaşımlar yapıldı.
Bahar döneminde yeni okuma gruplarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.