20 Nisan 2024

“Ramazan Konuşmaları”, YEKDER olarak hazırladığımız dijital platform programlarımızdan biri. Her yıl belirli bir tema etrafında, alanında yetkin, kıymetli isimleri konuk ettiğimiz program, iftarın yaklaştığı o bereketli saatlerde hanelerinize konuk oluyor. Güzel bir ilgi ile takip edilen programımız, dijital platformlarda kalıcı bir içerik olarak erişilebilir olmaya devam ediyor.

2021/1442 Ramazanında yayımlanmaya başlayan programın ilk yılında “Namaz”, ikinci yılında “Hz. Peygamber (sav)”, üçüncü yılında “Kur’ân-ı Kerîm” temalarıyla programımızı gerçekleştirdik. 2024/1445 Ramazanında ise temamız “Müslüman Kimliği” oldu.

“Müslüman Kimliği” temasının ele alındığı programda, her biri çok kıymetli ve alanında yetkin akademisyen, sanatçı, yazar ve eğitimci konuklarımızı ağırladık. Ancak programın yalnızca video içerik olarak kalmasına gönlümüz razı olmadı; bu kıymetli konuşmaların metne aktarılarak kitaplaştırılmasının da ayrıca faydalı olacağını düşündük ve “Ramazan Konuşmaları Kitaplığı” serimizi yayına hazırladık.

Şimdi bu kıymetli konuşmaların bereketli ve keyifli bir okuma etkinliğine dönüşmesi temennisiyle çalışmamızı sizlere emanet ediyoruz.

Okurlarımızın istifade edebileceği bu e-kitabı aileniz, dostlarınız ve tüm çevrenizle paylaşabilirsiniz.