12 Aralık 2022

Gençlik Eğitimleri Komisyonumuz bünyesinde sürdürülen Marifet Okulunda 7. Hafta Lise ve ortaokul ekiplerinin kurum içi eğitim faaliyetlerinin yanı sıra acil yardım ve temel ilk yardım eğitimi ile tamamlandı.

Marifet Okulu ortaokul gruplarımıza İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından İlkyardım dersi verildi. Bu dersle öğrencilerin hayatlarında karşılaşabilecekleri acil durumlarda temel düzeyde müdahale ve farkındalık bilinci kazanmaları amaçlandı.  Bunun yanında ortaokul eğitimleri Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra “Arkadaşlık” ve “Hüsnü Zan” temalı dersler ile devam etti.

Marifet Okulu lise grupları ise geçtiğimiz hafta atık toplama tesislerine yaptıkları ziyaret üzerine hazırladıkları video çalışmaları hocalarımız değerlendirildi. Öğrencilerin fikir üretme ve sunum yapma becerilerinin geliştirilmesini amaçlayan bu derste kurgulanmış videolar, röportajlar ve slaytlar sunularak atık dönüşüm süreçlerine yönelik farkındalık da sağlandı. Öte yandan lise derslerimiz çay ve oyun saatleriyle sona erdi.