04 Mart 2019
YEKDER Yayınları tarafından yayımlanan “Kur’an-ı Kerim Öğretiminde Oyunlar ve Etkinlikler” kitabının lansmanı yapıldı. Din eğitimi alanında Türkiye’de bir ilke imza atan YEKDER, oyunlar ve etkinlikler ile Kur’an-ı Kerim öğretimini kolaylaştırıyor.

YEKDER Yayınları tarafından yayımlanan “Kur’an-ı Kerim Öğretiminde Oyunlar ve Etkinlikler” kitabının lansmanı yapıldı. Din eğitimi alanında Türkiye’de bir ilke imza atan YEKDER, oyunlar ve etkinlikler ile Kur’an-ı Kerim öğretimini kolaylaştırıyor.


Kurulduğu günden bu yana çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik özgün eğitim programı ve materyaller geliştiren ve uygulayan Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği (YEKDER), din eğitimi alanında yeni yayımladığı Kur’an-ı Kerim Öğretiminde Oyunlar ve Etkinlikler kitabının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya din eğitimi alanında faaliyet yürüten 20 sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra okul öncesi ve Kur’an kursun öğreticileri de katıldı. Program İLKE Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Lütfi Sunar ve YEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür’ün birer selamlama konuşmasının ardından Çocuk Eğitimleri Komisyonu Başkanı Elif Konar Özkan'ın kitap sunuş konuşması ile devam etti.


Kur’an-ı Kerim ile ilgili gerek öğretim yöntemleri gerekse öğretmen açığının farkında olduklarını belirten Konar Özkan, “Öğreticilere Kur’an-ı Kerim’in yeni ve güncel öğretim yöntemlerini göstermekte, etkili ve doğru öğretimi için birçok uygulama ve atölye çalışması yapılmaktadır. Hazırlanan kitap, bu çalışmaların bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır.” dedi. Kitapta Kur’an-ı Kerim eğitimi için oyunlar ve etkinlikler hazırlanarak öğrencinin aktif katılımına ve üretken olmasına fırsat verildiğini söyleyen Konar Özkan, kitapta kullanılan yöntemler ile harflerin okunuşu açısından doğru, kalıcılık açısından etkili bir öğretim hedeflediklerini aktardı. Kitap içeriği hakkında bilgi veren kitap Çocuk Eğitimleri Komisyonu Koordinatörü Ayşe Öztürk, kitap iki bölümden oluştuğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Birinci bölümde Cüz eğitimi esas alınarak ‘Harfi Tanıma ve Sesini Fark Ettirme’ etkinlikleri ile ‘Harf ve Kelimeleri Eğlenerek Okuma’ oyunları; ikinci bölümde tecvid, ezber ve yüzünden okuma öğretiminde kullanılabilecek oyunlar yer alıyor. Çocukların dünyasında oyunların ve etkinliklerin ehemmiyetini ve işlevselliğini kabul ederek hazırladık. Öğrencilerin yaş, seviye ve bulunduğu çevre gibi unsurlar göz önüne alınarak etkinlik ve oyunlarda değişiklik yapılabilecek şekilde düzenebilmektedir.”


Program, kitap içeriğinden farklı oyun ve etkinlikler seçilerek sahnede uygulamalı olarak gösterilerek tamamlandı. Kur’an-ı Kerim Öğretiminde Oyunlar ve Etkinlikler kitabı, başta Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi ile İmam Hatip Lisesi Meslek dersleri öğretmenlerine, Kur’an kursu, okul öncesi ve yetkin ebeveynlere hitap etmektedir.