24 Ekim 2023

İnsan ve Toplum İlm-i Hâli programı güz dönemi dersleri başladı.

Nimet Yılmaz ile “İnanç Dünyamız: Neye Niçin İnanıyoruz?” dersleri Çarşamba günü başladı. Katılımcılar ile tanışmanın ardından derste inanç sistemleri nelerdir, İman esaslarını öğrenmedeki gayelerimiz nelerdir soruları üzerinde duruldu. Kişilerin var olan bilgilerini tazeleme, bir farkındalığa sahip olma, donanımlı Müslümanlar olma isteği ile bir araya geldikleri ifade edildi.

Henim Demirhan ile Cuma günü gerçekleşen “Vahyin Işığında Sahabe Biyografileri” derslerinde dönem boyunca işlenecek derslerin genel mahiyetinden bahsedildi ve sahabe hayatlarını okumanın, öğrenmenin önemi üzerinde duruldu. Özellikle son dönemlerde yeniden yaşanan Filistin soykırımı sebebiyle Kudüs’te yaşanan hadiselerin, Kudüs tarihini bilmenin gerekliliği ele alındı. Bu minvalde Kudüs fatihi olarak da bilinen Ebu Ubeyde b. el-Cerrah’ın hayatı ele alındı.

“Kadın, İbadet ve Sağlık İlm-i Hâli” seminerlerinin ilki Dr. Merve Özaykal’ın katılımcılar ile tanışması ile başladı. İlmihal konularını bilmenin kişinin kendi bulunduğu halin/durumun ilmini bilmesinin bir sorumluluk olduğu ve büyük bir önem taşıdığından bahsedildi. “Kişinin lehine ve aleyhine olanı bilmesi” anlamına gelen fıkhın amacı ve esasları ele alındı.

Dersler her hafta Çarşamba ve Cuma günleri YEKDER'de yüz yüze gerçekleştirilmeye devam edecektir.