Eğitimci Geliştirme Programı (EGP), yedinci haftasında “Etkileşimli Kitap Okuma Teknikleri”, “İlmihal Özel Öğretim Yöntemleri ve Örnek Uygulamalar”, “Ses Temelli Elif Bâ” ve “Din Eğitimine Uygun Oyun Dönüştürme ve Örnek Uygulamalar” dersleri ile devam etti.
“Etkileşimli Okuma Teknikleri” dersinde Kevser Şenel Yılmaz, sesin bir enstrüman olarak doğru kullanımı ile etkileşimli bir okumanın temel ilkeleri üzerinde durdu. Çocuk okurların, kitaplardan azami faydayı sağlayabilmeleri ve okuma sevgisi kazanabilmeleri için gerekli adımları pratik örneklerle sundu. Çok sayıda çocuk edebiyatı eserinin okunduğu ve incelendiği atölyede Yılmaz, incelediği eserlerle birlikte uygulanabilecek düşünsel, yazınsal ve materyalli etkinliklere örnekler verdi. Sesli okuma ve anlatı geleneğinin tarihine de değinen Yılmaz son derste çeşitli yardımcı araçlara ve kullanım alanları hakkında bilgi verdi.
“İlmihal Özel Öğretim Yöntemleri ve Örnek Uygulamalar” dersinde Filiz Naç, genel prensiplere değindi. Öğretimde yapılması gerekenler kadar yapılmaması gerekenlere de dikkat çekti. Naç, ilmihal öğretiminde, ders içeriği hazırlarken hangi aşamalara riayet edilmesi gerektiğine dair çalışma yöntemleri üzerine yoğunlaşmayı aktardı.
“Ses Temelli Elif Ba ve Oyun Dönüştürme” dersinde verilen ödevleri alan Ruşen Yavuz, uygulama sonucunda eksik kalan noktaları değerlendirerek katılımcılara bilgi verdi.