09 Ocak 2023

YEKDER Çocuk Eğitimleri Komisyonu tarafından gerçekleştirilen Eğitimci Geliştirme Programı (EGP), çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev alan eğitimcilerin ve eğitimci adaylarının katılımlarıyla tamamlandı. On hafta boyunca her cumartesi dört ders süren eğitim programında Uygulamalı Öğretim İlke ve Yöntemleri, Çocuk Edebiyatında Dini Motifler, Eğitim Süreçlerinin Yönetimi , Ses Temelli Elif-Ba, Eğitime Teknoloji Uygulamaları,  Alternatif Eğitim Sistemleri gibi ders başlıkları, zengin içerikleri ile alanında uzman eğitimciler tarafından sunuldu.

Eğitimci Geliştirme Programı’nın son haftasında öğrenciler, hazırladıkları sunumlarını gerçekleştirirken on hafta boyunca almış oldukları eğitimleri uygulamaya dökerek kazanımlarını gösterdiler. Sunumların ardından dönem sonu değerlendirme sınavı uygulanarak öğrencilerin bilgi düzeyleri test edildi ve dersler nihayete erdirildi.

EGP derslerin tamamlanması ile 7 Ocak'ta  kapanış programı gerçekleştirilerek eğitimde başarılı olan ve devamlılık sağlayan katılımcılara katılımcı belgeleri teslim edildi. EGP eğitimcilerinin ve öğrencilerinin katılım sağladığı kahvaltı organizasyonu ile başlayan kapanış töreni, Çocuk Eğitimleri Komisyonu Başkanı Elif Konar Özkan’ın veda konuşmaları ve Çocuk Eğitimleri Koordinatörü Selvinaz Taşdemir’in teşekkür konuşmaları ile devam etti. Ardından EGP eğitimcileri, öğrencilere katılım belgelerinin yanı sıra hediyelerini takdim ettiler. Toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile program nihayete erdirildi.