Çocuk Eğitimleri Komisyonumuz bünyesinde bahar dönemi üçün hafta eğitimleri gerçekleştirilen Eğitimci Geliştirme Programı’nda (EGP) ilk ders Ruşen Yavuz’un “Din Eğitiminde Materyal ve İçerik Üretme” konusu oldu. Dersin başlangıcında “Materyal nedir? Materyal türleri nelerdir?” kavramsal bilgileri hakkında bilgi veren Yavuz, materyalin çocuklara somut ve yaşantıya dayalı öğrenme ortamı sunan araçlar olduğunu belirtti. Duyu organlarının materyal hazırlamadaki önemi ile materyal tasarlamadaki hayal gücünün önemine değinen Yavuz, derste uygulanabilir çok amaçlı materyal örnekleriyle sunumunu tamamladı.
Otorite ilkesi ile avantajlar ve sınırlar
Eğitimin ikinci dersi Ayhan Başak’ın “Öğretim İlke ve Yöntemleri” konu başlığı devam etti. Otorite ilkesi ve yöntemlerden örnek olayın nasıl uygulanacağı aktaran Başak, öğreticinin eğitim alanında avantajlarından ve sınırlılıklarından bahsetti. İşlenen konular üzerinden katılımcılarımız uygulama yaparak konuyu pekiştirdi. Başak, bir önceki haftanın dersinden verilen ödev çalışmalarını değerlendirerek dersi tamamladı.
Haftanın son dersi “Ses Temelli Elifba” konu başlığı ile Dilek Karaman öncülüğünde gerçekleştirildi. Cüz eğitimindeki plan taslağı hakkında bilgi veren Karaman, örnek bir sunum yaparak katılımcıların zihin canlandırmasını sağladı. Ses Temelli Elifbanın planında dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çeken Karaman, EGP öğrencilerini üç gruba ayrılarak örnek uygulamalarda bulundu.