29 Nisan 2024

Tematik Okuma Grupları bahar döneminde beş farklı tema ile Ramazan ayı sonrası çevrimiçi olarak devam ediyor.

Romanlara Psikolojik Bakış, Çocuklar İçin Felsefe, İnsan 101, Tefsir ve Medya Okumaları, katılımcıların ilgisini kazandı. On beş günde bir gerçekleştirilen oturumlarda her hafta çeşitli eserler üzerine konuşmalar gerçekleştiriliyor.

Çocuklar İçin Felsefe Okumalarında Nurgül Bahar tarafından felsefe alanındaki çocuk kitaplarının görselleri ve bu alanla ilgili kısa filmler katılımcılarla paylaşıldı. Sümeyye Sel Odabaş ise kısa filmlerin düşünce haritasının paylaşımını yaptı. Filozofik düşüncenin ne olduğu üzerine konuşuldu. P4C eğitiminde kolaylaştırıcının rolü üzerine duruldu.

Romanlara Psikolojik Bakış Okumalarının Psikolog Mehmet Büyükçorak’ın moderatörlüğünde Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” kitabı üzerine konuşulmasının ardından Yusuf Atılgan’ın Aylak Adam adlı eserinin psikolojik tahlili ile devam etti. Gelecek oturumda aynı yazarın Anayurt Oteli üzerine tahlil gerçekleştirilecek.

İnsan 101 okuma grubu Büşra T. Kazan ile “Sevmeye Kendinden Başla” kitabının tahlil edilmesi ile başladı. “Kadın Beyni Erkek Beyni” ve “Bu His Sizin mi?” kitapları ile kişilerin kendilerini tanımaya yönelik okumaların yapıldığı grupta Kendine Ait Bir Oda ile devam edilecek.

Tuba Aydın Sel’in sunumuyla Medya Okumaları grubunda “Tüketim Toplumu” kitabı ile okuma grubuna başlangıç yapıldı. Günümüzde tüketimin teknoloji ve medya olan ilişkisinin konuşulduğu oturumlarda Teknopoli kitabının tahlili yapıldı. Gelecek oturumda İ-Nesli kitabı üzerine konuşulacak.

 “Yaratılış Gayemiz” konulu Tefsir okumalarında her oturumda yeni ufuklar kazandırarak ayetlerin açıklamaları yapılmaya devam ediyor. İnsan için zaman ve mekânın yaratılışı konusunun ardından ilk insanın yaratılış gayesi üzerinde duruldu. Bir sonraki oturumda ilk vahiylerin yaratılış gayesini gerçekleştirme süreci üzerinde durulacak.

Okuma grupları on beş günde bir çevrimiçi olarak haziran ayına kadar devam etmektedir. Kaydolmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.