18 Aralık 2023

YEKDER’de ADEP güz dönemi atölyeleri gerçekleşti. Ailede din eğitiminin temel yapısını oluşturan İman, İbadet ve Kur'an eğitiminin uygulamalı olarak ele alındığı ve çocuklara yönelik seçilebilecek görsel, işitsel ve yazılı kaynakların sunulduğu atölyelere ebeveynler ve eğitimciler ilgi gösterdi.

Rabia Kuruner’in sunduğu ilk atölyede "Çocukta Allah İnancının Gelişimi" konusunu ele alındı. Çocukların Allah ile olan ilişkisinin somut bir zemine yansıtıldığı sunumda yaş gruplarına göre çocuklarda değişen Allah inancı algısını ele aldı. Çocuğa ihtiyacı olan bilgiyi doğru zamanda öğretmenin önemi vurgulandı. Somut etkinlik örnekleri ile soyut kavramların nasıl anlatılabileceğinin üzerinde durdu.

“Kur’an Eğitiminde Oyun ve Etkinlikler” atölyesinde ise Ayşe Öztürk, çok sayıda materyal ve oyun örneğiyle evdeki imkanlar ile Kur’an öğretiminin nasıl yapılabileceğine dair ipuçları sundu. Atölyede evdeki basit malzemelerin nasıl birer eğitim materyaline dönüştürülebileceğinin örnekleri verildi.

“Çocuklarda İbadet Eğitimi?” atölyesinde Deha Karasu, çocuk eğitiminde çocuğu doğru tanımanın önemini ele aldı. Çocuğu tanımanın yolları üzerine konuşuldu. İbadet öğretiminin çocuğun yaşına uygun şekilde verildiğinde akılda kalıcılığının ve sürdürülebilirliğinden bahsedildi. İbadet öğretiminde, dua ve sure ezberlerinde örnek olarak kullanılabilecek oyun ve etkinlik paylaşımları yapıldı.