09 Aralık 2023

Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği (YEKDER) tarafından 9 Aralık Cumartesi günü “Dijital Çağda İletişim Ahlakı” Çalıştayı düzenlendi.

İlahiyat, iletişim, felsefe, psikoloji ve eğitim disiplinlerinden katılımcılar ile dijital medya uzmanlarının sunumlarıyla katkı sağladığı çalıştayda iletişimin fıkhî ve ahlakî boyutları, dezenformasyon sorunları, dijital dünyada maneviyat arayışları, dijital yetkinlik ile dijital içerik üretiminde dikkat edilmesi gereken konular konuşuldu. Katılımcılar konuyu uzmanlıkları ölçüsünde farklı perspektiflerden ele alarak problem tespiti, çözüm ve önerilerde bulundular. Konular akademik ve teorik olarak incelenmekle birlikte saha tecrübesi bulunan, STK’larda yer alan katılımcıların katkıları ile de çalıştayın içeriği zenginleşti.

Moderatörlüğünü Rabia Kuruner’in gerçekleştirdiği çalıştayımızda verdikleri katkılardan dolayı; Ankara Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Tubanur Dönmez Umut, Marmara Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ayhan Öz, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Gülenay Pınarbaşı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Arş. Gör. Dr. Esra Demirci, İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Büyükçorak, Nihayet Dergi Editörü Merve Akbaş, Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Çuhadar, İletişim Platformu Genel Sekreteri ve İHH yönetim kurulu üyesi Mustafa Özbek, THY Kurumsal İletişim Uzmanı, Selvanur Yazıcı Sezgin ve Dijital Medya Uzmanı Cüneyt Polat’a teşekkürlerimizi sunarız.

Çalıştayın sonucunda elde edilen veriler çok yakında yekder.org.tr/yayinlar sayfasında paylaşılarak iletişim ahlakı konusunda ilgi duyanların erişimine açılacaktır.