Programın Amacı:

Öğretmen Atölyeleri sahada görev alan eğitimci ve eğitimci adaylarının mesleki gelişimlerine katkı sunmayı, katılımcıların özgün ve nitelikli çalışmalar yapabilecek düzeyde fikir edinmesini ve beceriler kazanmasını amaçlamaktadır.

Kasım ayında düzenlenecek olan Masal Anlatıcılığı temalı atölyelerin ilki olan “Hikâyenin Hikayesi” atölyesi Nurcan Yıldırım tarafından gerçekleştirilecektir. Atölyede, din ve değerler eğitiminde hikâye ve kıssaların önemini, yöntemini, sorun ve önerilerini birlikte konuşmak ve uygulama örnekleri ile keyifli dakikalar geçirmek amaçlanacaktır.

Efruze Esra Alptekin tarafından gerçekleştirilecek olan “Hikaye Bağı” atölyesinde katılımcılara, “hangi hikâyeler bizi bağlar ve biz kimiz” sorularının sorulacağı, hikayelerin bizi nasıl bağladığının inceleneceği, hikaye anlatıcılığı sanatını teorik ve pratik hayattan karşılığı ile birlikte düşünüleceği bir atölye içeriği sunulacaktır.

Ümit Yaşar Özkan tarafından gerçekleştirilecek olan “Kahramanın Sonsuz Yolculuğu” atölyesi kapsamında Joseph Campbell'ın Kahramanın Sonsuz Yolculuğu modeliyle Keloğlan ve Köse Değirmenci masalının tahlili yapılarak masalların nasıl işlediği analiz edilecektir.

Elif Konar Özkan tarafından gerçekleştirilecek olan “Anlatıların Önemi ve Anlatıcılık Yolunda Keşifler” atölyesi kapmasında “anlatıların gelişim, hayal gücü, problem çözme, farklı düşünme becerileri üzerine etkileri ve insan hayatındaki önemi üzerinde durulacak; anlatıcılık yolunda bireye düşen keşif yolculuğuna dair genel bir değerlendirme yapılacaktır.

Katılım ve başvuru detayları:

• Program, 26 Kasım 2022 tarihinde (1 gün) gerçekleştirilecektir.
  • Atölyeler 10:00-11:30 / 12.00-13:30 / 14:30 -16:00 / 16:30-18:00 saatleri arasında yapılacaktır.
  • Katılım belgesi verilecektir.
  • Kontenjan sınırlıdır.
  • Öğretmelere yönelik bir çalışmadır.

Program Tarihi: 26 Kasım 2022 Cumartesi
Program Yeri: YEKDER Dernek Merkezi
Ders Saati: 90 Dakika
Atölye Ücreti: 200 TL'dir.

Kayıt için tıklayınız

Ekip