Atölye ile çocuk gerçekliği, çocuğun dili ve estetik kalite bağlamında örneklerin incelenmesi ve ürün hazırlama noktasında farkındalık sağlanmaktadır. Atölyede çocuk gerçekliği içerisine yerleştirilen din ve değerler, edebiyat ve eğitim ile bütünleştirilerek, katılımcıların çocuk edebiyatı hakkında bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır.

Atölye Öncesi Okunması Gereken Kitaplar;

1.  Süper Defter 1, 2, 3 , Zeynep Sevde, Erdem Yayınları Düş Değirmeni Kitaplığı
  2. Peygamberimizin Arkadaşları Seti eğitim seti, Erdem Yayınları Düş Değirmeni Kitaplığı (Yalnızca Diyanet Satış Mağazalarında Satılmaktadır.)
  3. Eşsiz Nur Serisi, Nevin Aydın, Erdem Yayınları Düş Değirmeni Kitaplığı

ATÖLYENİN HEDEFİ

• Derslerde ve çocukla iletişimde kullanılabilecek çocuk edebiyatı ürünlerini tanıtmak,
  • Çocuk edebiyatındaki din ve değerleri muhteva eden ürün örneklerini incelemek,
  • Çocuk edebiyatı ile ilgili ürün tamamlama ve ürün oluşturma becerisine katkı sağlamaktır.

Atölye'ye KATILIM BAŞVURUSU için tıklayınız..

Melike Günyüz Kimdir?

Yirmi yılı aşkın bir süredir iş hayatında olan Melike Günyüz, Erdem Yayın Grubunun Genel Yayın Yönetmenidir. Yayıncılık ve çocuğa yönelik birçok projenin danışmanlığını yürütmektedir. Yayıncılık alanındaki eserleri yazarlara ve yayıncılara ilham kaynağı olmuştur. Yılın en iyi yayınevi, yılın en iyi resimli çocuk kitabı alanlarında halen yönetici olduğu yayınevine birçok ödül kazandırmıştır. Programı el verdiğince üniversitelerde ders vermekte, öğretmen eğitimlerinde katılmakta ve yazar kimliği ile çeşitli uluslararası etkinlikte yer almaktadır. MÜSİAD’ın (Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin) ilk kadın yönetim kurulu üyesidir ve Türk siyasi hayatına yön veren bir çok ekonomik, kültürel ve iş dünyasına ait raporların yayın sürecini yönetmektedir. Melike Günyüz, hem profesyonel çalışma hayatını hem de STK çalışmalarını okuma kültürünün yaygınlaştırılması, Türk edebiyatının uluslararası alanda tanınması, ülke çapında bütün çocukların iyi kitaplarla buluşması, Türk yayıncılık sektörünün daha etkin lobi çalışmaları içinde yer alması yönünde sürdürmektedir. Yirmiden fazla çocuk kitabı yazan Günyüz’ün kitapları Türkiye’nin yabancı dile en çok çevrilen çocuk kitapları arasındadır. Sırpça, Bulgarca, Arapça, Almanca, Çince, İngilizce, Arnavutça, Farsça, Fransızca, Gagavuzca ve Koreceye çevrilmiştir. Basın Yayın Birliği Başkanlığının yanı sıra , IWF Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi, TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Çocuk Edebiyatçıları Birliği üyesidir. Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitiren Günyüz, aynı bölümde yüksek lisans, İstanbul Üniversitesi Eski Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalında Divan Edebiyatı alanında doktora yapmıştır. Evli ve 2 çocuk annesidir.