Programın Amacı:

Öğretmen Atölyeleri sahada görev alan eğitimci ve eğitimci adaylarının mesleki gelişimlerine katkı sunmayı, katılımcıların özgün ve nitelikli çalışmalar yapabilecek düzeyde fikir ve beceriler kazanmasını amaçlamaktadır.

Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Uygulamalarla Okul Öncesi temalı atölyelerin ilki olan “Doğada Yapılacak Oyun ve Etkinlikler” atölyesi Hülya Deniz tarafından gerçekleştirilecektir. Atölye kapsamında Doğa etkinlikleri yapılırken öğrencinin çantasında olması gerekenlerden başlayarak, yapılacak etkinlikte bir orman gezisi akışının nasıl olması gerektiği atölyede paylaşılacaktır.

Arzu Güzin Terzi tarafından gerçekleştirilecek olan “Ezber Öğretiminde Oyun ve Etkinlikler” atölyesinde Atölyesi kapsamında dua ve sure ezberi yaparken aynı sistem üzerinden ilerleme, dua ve sure ezberletirken oynanacak oyunların seçimi, veriş ve alışta grup çalışmasının yararları, ezbere başlarken, ezber sürecinde ve ezberi bitirirken seçilecek oyunların önemi konuları üzerinde durulacak ve “oyunlarla ezber nasıl sağlanır?” sorusunun cevabı aranacaktır.

Rabia Kuruner tarafından gerçekleştirilecek olan  “Din Eğitiminde Soyut Kavramların Öğretimi”  atölyesi kapsamında ilk çocukluk dönemi ahlak eğitiminde soyut kavram öğretimi teorik çerçevede bütüncül olarak ele alınarak, örnekler üzerinden soyut düşünme yetisi kazandırma konusunda öneriler sunulacaktır.

Elif Çetintaş tarafından gerçekleştirilecek olan “Okul Öncesi Din Eğitimi Metotları” atölyesi kapmasında “4-6 yaş Kur’an kurslarında günlük akışımız nelerdir? Etkinliklerle ders içeriğimizi nasıl zenginleştirebiliriz? 4-6 yaş kurslarında öğrenci ve öğreticiden beklentiler neler olmalı? Kur’an-ı Kerim ve Din eğitiminde çocuklara nasıl yaklaşmalıyız?” sorularına cevap aranacaktır.

Katılım ve başvuru detayları:

• Program, 29 Ekim 2022 tarihinde (1 gün) gerçekleştirilecektir.
  • Atölyeler 10:00-11:30 / 12:00-13:30 / 14:30 -16:00 / 16:30-18:00 saatleri arasında yapılacaktır.
  • Katılım belgesi verilecektir.
  • Kontenjan sınırlıdır.
  • Öğretmelere yönelik bir çalışmadır.
  • Atölyelerin verimliliği açısından katılımcıların kamera ve mikrofonlarıyla birlikte aktif katılımları beklenmektedir.

ATÖLYE ADI

EĞİTİMCİ