Aşamalı Seminerler Programı (ASP), yoğun ilgi ve talep üzerine 2019-2020 döneminde de devam ediyor!

YEKDER Yetişkin Eğitimleri kapsamında düzenlenen Aşamalı Seminerler Programı (ASP)  bireylerin temel dini bilgileri edinmesini esas alan bir eğitim programıdır. ASP katılımcıları, hayatın yoğun temposunda edinmeye fırsat bulamadığı fakat her Müslüman bireyin bilmesi gereken Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer alanlarındaki temel bilgileri uzman eğitimci kadrosu ile kazanabilmektedir. Bu seneki programda eğitimler 2. Aşama ve geniş katılımlı seminerler şeklinde olacaktır.2. aşama seminerleri Tefsir, Hadis, Siyer ve Fıkıh derslerinden oluşurken geniş katılımlı seminerler Kırık Meal ve Hulefa-yı Râşidin derslerinden oluşmaktadır.

Tefsir seminerlerinde Vildan Kabataş ile ele alınacak olan sureler Hadis, Siyer ve Fıkıh dersleriyle eş güdümlü olarak, birbirini tamamlayacak şekilde işlenecek ve katılımcıların zihinlerindeki sorulara cevap verecektir. Hadis seminerlerinde İmam Nevevî’nin Riyâzü’s-Sâlihîn adlı eserinden belirlenen konu başlıkları Gülşen Karataş ile ele alınacaktır. Fıkıh seminerlerinde, katılımcılar Nimet Yılmaz’ın anlatımı ile temel pratik bilgilerini kazanarak Fıkıh usulüne dair bir bakış açısına sahip olacaktır. Siyer seminerlerinde ise Risâlet öncesi ve sonrası Mekke’nin durumu ve Medine’deki İslam topluluğunun oluşumu Henim Demirhan’ın anlatımıyla ele alınacaktır. Kur’an’daki kavramların ele alındığı Kırık Meal seminerleri Nimet Yılmaz, temel İslam Tarihi bilgilerinin aktarılacağı Hulefa-yı Râşidin seminerleri Asiye Ergün tarafından işlenecektir.

Eğitim programına devamlılık sağlayan katılımcılara yıl sonunda sertifika verilecektir.

Program Detayları:

• Seminerler 30 haftalık bir programdan oluşup her hafta Çarşamba ve Cuma günleri 10.00-13.00’da gerçekleştirilecektir.
  • Başlangıç Tarihi: 9 Ekim 2019 Çarşamba
  • Bitiş Tarihi: 15 Mayıs 2020 Cuma