YEKDER 2022-2023 sezonunu yazar ve yayıncı Dr. Melike Günyüz’ün “Çocuk Edebiyatı Yetişkinlere Ne Söyler” başlıklı konferansı ile açıyor.

8 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Raşit Küçük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek program ilgi duyan herkesin katılımına açıktır.

 

Melike Günyüz

Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitiren Günyüz, aynı bölümde yüksek lisans, İstanbul Üniversitesi Eski Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Divan Edebiyatı alanında doktora yapmıştır. İbn Haldun Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Günyüz, evli ve 2 çocuk annesidir.

Yirmiden fazla çocuk kitabı yazan Günyüz’ün kitapları Türkiye’nin yabancı dile en çok çevrilen çocuk kitapları arasındadır. Sırpça, Bulgarca, Arapça, Almanca, Çince, İngilizce, Arnavutça, Farsça, Fransızca, Gagavuzca Boşnakça ve Koreceye çevrilmiştir. Yirmi yılı aşkın bir süredir iş hayatında olan Melike Günyüz, Erdem Yayın Grubu'nun Genel Yayın Yönetmenidir. Yayıncılık ve çocuğa yönelik birçok projenin danışmanlığını yürütmektedir.

Melike Günyüz, hem profesyonel çalışma hayatını hem de STK çalışmalarını okuma kültürünün yaygınlaştırılması, Türk edebiyatının uluslararası alanda tanınması, ülke çapında bütün çocukların iyi kitaplarla buluşması, Türk yayıncılık sektörünün daha etkin lobi çalışmaları içinde yer alması yönünde sürdürmektedir. Yazar kimliği ile çeşitli uluslararası etkinliklere katılmaktadır. IWF (International Women Forum) Türkiye, TÜRGEV, MÜSİAD gibi pek çok kurumda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmış/yapmaktadır.