Başvuru ve kayıt için tıklayınız.
YEKDER Öğretmen Atölyesi, ilkokul ve ortaokulda görev yapan öğretmenler ve öğretmen adayları için, alanında uzman eğitimciler tarafından altı farklı eğitim başlığı dört günde iki ders olarak gerçekleştirilecektir.
“Din Eğitiminde Teknolojik Uygulamalar” atölyesinde; eğitimi keyifli hale getirecek, online eğitim sürecini destekleyecek uygulamalar sunulacak. Öğrencilerin etkin bir şekilde katılacağı oyun formatında Learning Aps, Wordwal, Kahoot uygulamaları, öğretmenlerin ders içeriklerini hazırlayıp kolaylıkla sunabilecekleri Padlet uygulaması, ölçme ve değerlendirmede en pratik teknolojik uygulama olan Google Form gösterilecektir.
“Kur’an-ı Kerim Eğitimi Nasıl Olmalıdır” atölyesinde elif-ba, Kur’an-ı Kerim, yüzünden okuma, ezber ve tecvit öğretiminde öğretmenlere online süreçte uygulayabilecekleri pratik bilgiler, oyun ve etkinlik önerileri sunulacaktır.
“Dini Bilgiler Öğretimi Nasıl Olmalıdır?” atölyesinde ilmihal, siyer ve ahlak derslerinin gerekliliği üzerine öğrencide farkındalık oluşturmanın yolları gösterilerek, derslerde ilgilerini çekecek yöntem ve teknikler uygulamalı olarak sunulacaktır.
“Eğitimde Bir Materyal Türü: Resfebe“ atölyesinde yeni bir uygulama modeli olan resfebenin ne olduğu, kuralları, kavram, hadis ve kıssa anlatımında nasıl kullanıldığı, ödev, proje ve yarışma etkinliklerinde resfebeden nasıl yararlanıldığı sunulacaktır.
“Din Eğitiminde Nitelikli Soru Hazırlama” atölyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde taksonomi düzeye uygun çoktan seçmeli soru örnekleri paylaşılacaktır. Bu noktada anlama, hatırlatma, uygulama ve kavrama düzeyinde soru hazırlarken dikkat edilmesi gereken hususular vurgulanarak örnek sorularla konu pekiştirilecektir.
“Ders Anlatımında Alternatif Yöntemler” atölyesinde din eğitimini keyifli hale getirecek alternatif teknik ve yöntemler paylaşılacaktır. Atölyede video, karikatür, resim yorumlama, hikaye yazma ve tamamlama, şiir, drama tiyatro, çözüm ağacı öğretim teknikleri uygulamalı olarak sunulacaktır.
Programın Amacı:
YEKDER Öğretmen Atölyesi, sahada görev alan öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının, online eğitim sürecinde mesleki gelişimlerine katkı sunmayı, katılımcıların özgün ve nitelikli çalışmalar yapabilecek düzeyde fikir ve beceriler kazanmasını amaçlamaktadır.
Katılım ve başvuru detayları:
- Program, 4 – 7 Şubat 2021 tarihleri arasında (4 gün) gerçekleştirilecektir.
- Eğitimler saat 20:00-21:15 / 21:30-22:45 arasında yapılacaktır.
- Programa devam zorunluluğu bulunmaktadır.
- Katılımcı belgesi verilecektir.
- Kontenjan sınırlıdır.
Not: Program, İlkokul ve Ortaokul öğretmenlerine yöneliktir.
Program detayları:
- Ders Başlangıç Tarihi: 4 Şubat 2021 Perşembe
- Ders Bitiş Tarihi: 7 Şubat 2021 Pazar
- Ders Saati : 75 Dakika
- Program Saatleri : 20:00-21:15 / 21:30-22:45
- Program Ücreti : 120 TL
- Son Başvuru Tarihi: 3 Şubat 2021 Çarşamba
Öğretmen Atölyelerin Eğitim Başlıkları ve Eğitmenleri:
- Din Eğitiminde Teknolojik Uygulamalar – Ayşe Öztürk / Ruşen Yavuz
- Kur’an-ı Kerim Eğitimi Nasıl Olmalıdır? - Ayşe Öztürk / Ruşen Yavuz
- Dini Bilgiler Öğretim Yöntemleri Nasıl Olmalıdır? – Emine Tuğba Demirci
- Ders Anlatımında Alternatif Yöntemler – Talha Boyalık
- Eğitimde Bir Materyal Türü: Resfebe – S. Nuran Göktepe
- Din Eğitiminde Nitelikli Soru Hazırlama – Sedat Özgür