Yekder Bülten

Şubat 2021

Okul Öncesi Adab Okulu Setinin İlk Üç Kitabı Çıktı!

Okul öncesi ahlak ve karakter gelişiminde ilk aşamanın Adab gelişimi olduğunun bilincinde olan YEKDER, yıllardır çocuklara İslami değerler ve kavramlara aşinalık kazandırmayı, sevdirmeyi ve İslam adabına uygun davranış edindirmeyi hedefleyerek "Okul Öncesi Adab Okulu Seti"ni hazırladı. Toplumsal değerlerin İslami perspektif ile sunulduğu Adab Setinin "Öğretmen Kılavuz Kitabı", "Öğrenci Etkinlik Kitabı" ve "Adab Hikâyeleri Kitabı" çıktı. Toplamda dört kitaptan oluşan setin "Benim Peygamberim Kitabı" da Mart Ayında okuyucularıyla buluşacak.

Sedat Özgür ve Şerife Alcan, Ayasofya Gezi Rehberi Çalışması Hakkında Konuştu

"Etkinliklerle Ayasofya-i Kebir Külliyesi Gezi Rehberi" kitabımızın Editörü Sedat Özgür ve Hazırlayanı Şerife Alcan, çalışma hakkında konuştu.

Öğretmen Atölyeleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Çocuk Eğitimleri Komisyonumuz bünyesinde sürdürülen “Öğretmen Atölyeleri” programı, yeni dönemde de tüm hızıyla devam ediyor. Yurtdışı ve yurtiçinden yoğun başvuruların olduğu atölye programı, ilkokul ve ortaokulda görev yapan öğretmenler ve öğretmen adaylarına yönelik gerçekleştirildi.

Aileler Dünyayı Yakından Takip Ediyor

Yetişkin Eğitimleri Komisyonumuz bünyesinde “Aile, dünyaya açılan kapıdır” vurgusu ile çalışmalarına başlayan İnsan ve Toplum İlm-i Hâli eğitim programı “İslam Kültür Başkentleri”, “Kıssalar Rehberliğinde İnsan ve Toplum”, “Dijital Çağda Medya ve İnsan”, “İnsan Fıtratı ve Yaşam” eğitim seminerleri bahar paketi ile ebeveynlerin ve ebeveyn adaylarının ilgisine sunuldu.

ADEP 2021 Bahar Dönemi İlk Semineri Gerçekleştirildi

Aileleri çocuklarına din eğitimi verme ve çocukların dini gelişimini destekleme konusunda yetkinleştirmek üzere Yetişkin Eğitimleri Komisyonumuz bünyesinde sürdürülen Ailede Din Eğitimi Programı (ADEP), 2021 Bahar Dönemi seminerlerinin ilki Dr. Emine Keskiner’in “İslam Geleneğinde Ailenin Eğitimsel Rolü” başlıklı sunumu ile gerçekleştirildi.

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'a Ziyaret

Yönetim Kurulu Başkanımız Sedat Özgür, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Kurtuluş Öztürk, Muhammed Fatih Sağlam ve Genel Sekreterimiz Yasin Aydın, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'ı ziyaret etti.

YEKDER'den AKDAV'a Ziyaret

Yönetim Kurulu Başkanımız Sedat Özgür ve Gençlik Eğitimleri Koordinatörü Talha Boyalık, Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nı (AKDAV) ziyaret etti.