YEKDER Bülten

Ağustos 2020

Ailede Din Eğitimi Programı (ADEP) 2020 Güz Dönemi Başvuruları Başladı

Yetişkin Eğitimleri Komisyonumuz bünyesinde devam eden çocuklara dini eğitim verme konusunda aileleri yetkinleştirmeyi hedefleyen ve alanında uzman kişilerin bilgi aktarımında bulunduğu Ailede Din Eğitimi Programı, 2020 Güz döneminde de online olarak yeniden başlıyor. 11 hafta boyunca sürecek olan program, 18 Eylül-27 Kasım 2020 tarihleri arasında (her hafta Cuma günü olmak üzere) 20.00’de gerçekleştirilecek.

ONLINE EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ

Muradiye Öğretim Kurumları DKAB Öğretmenleri EGP Programına Katıldı

YEKDER Çocuk Eğitimleri Komisyonumuz tarafından düzenlenen yaz atölye çalışmasına Muradiye Öğretim Kurumları bünyesinde görev yapan 50 DKAB öğretmeni katıldı. Üç gün süren program, yedi farklı atölye çalışması ile toplam dokuz saatte gerçekleştirildi.

Detaylı Bilgi

İslam Eğitimi Okumaları'nda "Kınalızâde Ali Efendi’nin İslam Eğitimine Bakışı" Ele Alındı

Bahar döneminde başlayarak haftalık periyotlarla gerçekleştirilen "İslam Eğitimi Okumaları", Dr. Emine Keskiner ve Dr. Gülsüm Pehlivan Ağırakça’nın yönetiminde devam ediyor. Programa, Süleman Demirel Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ayşe Sıdıka Oktay misafir edilerek Kınalızâde Ali Efendi’nin İslam eğitimi alanındaki görüşleri konuşuldu.

2 Kıta 8 Ülke 140 Eğitimci EGP'de Buluştu

Pandemi sürecinde dijital ortama aktardığımız Eğitimci Geliştirme Programı (EGP) modül çalışmamıza bir yenisini daha katarak “Online EGP Yaz Atölyeleri”ni başlattık. Almanya, Avusturya, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Rusya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye’nin 23 farklı şehirlerinde din eğitimi alanında görev yapan eğitimciler EGP’de buluştu.

YAYIN ÇALIŞMALARIMIZ

"Kur'an Anlaşılsın Diye" Kitabımızın 7. Baskısı Yapıldı

Kur'an hakkında ilk ve temel bilgilere ulaşmayı isteyen; bunları öz ve ayrıntılardan uzak bir şekilde bir arada bulmayı amaçlayan; bir Kur'an talebesi olma yolunda atılacak ilk adımların neler olduğunu öğrenme peşinde olup ihtisas sahibi olmayan genel okur kitlesinin bu ihtiyaçlarını muhtasar ve yalın bir biçimde karşılayan "Kur'an Anlaşılsın Diye" adlı eserimizin 7. baskısı yapıldı.

Detaylı Bilgi

Marifet Okulu Tanıtım Kitapçığımız Yayımlandı!

Uzun yıllardır derneğimiz bünyesinde gerçekleştirilen ve bugüne kadar yüzlerce gencimizin katıldığı “Marifet Okulu” programının yeni tanıtım kitapçığı yayımlandı.

MEDYA ÇALIŞMALARIMIZ

Milat Gazetesine Konuştuk!

YEKDER Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Muhammet Öztabak, Milat Gazetesi'nden Özlem Doğan'a konuştu. Öztabak, kadim Doğu kültürü ve insan psikolojisi üzerine görüşlerini aktardı.